IT Engine Gear top
IT Engine Gear middle
IT Engine Gear bottom
/ Life @ IT Engine
by Milana Bozicic

“Šta jedemo” intervju - od ideje do realizacije

Odlazak na ručak intervju sa potencijalnim poslodavcem i nije neuobičajena pojava. Bar tako kaže internet. 

 

IT Engine ekipa došla je na ideju da organizuje “Šta jedemo” intervju u aprilu. Javnost smo o tome obavestili 7. aprila, da bismo izbegli prvoaprilske šale jer se mi uopšte ne šalimo kada je klopa u pitanju! Sjajno ste odreagovali, na Instagramu je objava podeljena drugima više od 100 puta i mi smo prezadovoljni. 

 

Kako od jagnjetina intervjua do "Šta jedemo" intervjua?

 

Ako niste pročitali, evo malo objašnjenje - na leto 2021. kolege Nemanja (Project manager) i Marko (Software developer) su prilikom odlaska na jagnjetinu došli na ideju kako bi bilo sjajno baš na taj način organizovati intervju sa kandidatima. Njihova zamisao je bila da se tako i zove - Jagnjetina intervju. Moramo priznati, naziv nam se mnogo dopao jer “ko bi još nazvao ručak sa kandidatima za posao jagnjetina intervjuom” i sigurni smo da bi naziv bio pun pogodak, jer je totalno neočekivan. Međutim, želeli smo da organizujemo takav intervju da kad objavimo prvi post, svaki potencijalni zaposleni može da se pronađe u njemu. I tako smo od jagnjetine do  “Di jedemo”, “Klopa intervju”, “Gde na ručak intervju” došli do “Šta jedemo?” intervjua. Kratko i jasno - pitamo vas šta želite da jedete, ma šta god to bilo. Jer želja nam je da se i vi i mi osećamo prijatno i da uradimo nešto što vrlo verovatno do sada nismo. 

 

Kako funkcioniše “Šta jedemo” intervju?

 

Ukoliko prođete HR i tehnički intervju, sledi ručak/večera sa našim HR-om, programerom sa kojim ste imali tehnički i CEO-om. Moći ćete da ih pitate šta god vas zanima o firmi, kulturi firme, benefitima, potencijalnom projektu, ili šta god vam već padne na pamet. Vi birate željeni restoran a zajedno se dogovaramo oko termina. Naravno, ukoliko nekome nije baš prijatno da ide sa ovom ekipom u javnost, iako smo diskretni - razumećemo 😁. U tom slučaju, poručimo klopu i družimo se kod nas u firmi. 

 

Ko može da se prijavi? 

 

Stalno otvorene pozicije kao i opis istih može se videti na careers stranici, a pored tih pozicija možete se prijaviti i ukoliko imate znanje i/ili iskustvo kao:

 

- Node/Nest/Express developer

- Angular/Vue/React developer

- iOS developer

- Android developer

- Project manager

 

Organizujemo intervju i u maju!

 

Budući da se ideja o “Šta jedemo” intervjuu, čini nam se, mnogima svidela, a i nama samima, odlučili smo da ovo “pravilo” važi i u maju. Tako da - ko god se prijavi do kraja aprila i maja i bude pozvan na intervju, prođe HR i tehnički, ide sa nama na klopu. Naravno, ukoliko to želi 😁.  Ono što je jako bitno da kažemo, svi znamo da intervjui nekada mogu da se razduže, najčešće zbog pronalaženja odgovarajućeg termina za razgovor kandidata, vrlo je moguće da će neki razgovor uz klopu da se održi početkom juna. 

 

Ako se vidiš na nekoj od prethodno pomenutih pozicija, čekamo tvoj CV na [email protected]